MILJA SUIHKO

Hei sie!

Nimeni on Milja Suihko. Olen utelias mieli, tanssija, feministi ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Valmistuin vuoden 2019 keväällä Tampereelta rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriohjelmasta. Olen valmistumisestani lähtien työskennellyt virkanaisena poliittisella osastolla ulkoministeriön palveluksessa. 

Haluan antaa oman panokseni kestävämmän, yhdenvertaisemman ja turvallisemman yhteiskunnan rakentamisessa. Olen päässyt työskentelemään tämän puolesta monella tavalla, viimeisimpänä Allianssin nuorten ilmastodelegaattina 2018-2019 sekä eduskuntavaalikampanja Asepalvelus 2020:n perustajana ja vetäjänä. Matka ja vaikuttamistyö jatkuvat.

ILMASTODELEGAATTI

Allianssi valitsee vuosittain nuorten ilmastodelegaatin vahvistamaan nuorten osallistumista ilmastopoliittisessa päätöksenteossa. Teemani luottamustehtävässä olivat kestävä kulutus, kiertotalous ja Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteet.

Ilmastodelegaattina pääsin tukemaan maailmanlaajuista ilmastomarssiliikettä, pitämään luentoja ja koulutuksia sekä osallistumaan tapaamisiin ja kokouksiin samoissa pöydissä useamman eri ministerin kanssa.

Tämän hetken ilmastodelegaatin toimintaa pääsee seuraamaan Facebookin Suomen Nuorisodelegaatit – sivun kautta.

ASEPALVELUS 2020

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kansalaisilla on samat oikeudet ja velvollisuudet lain edessä, myös maanpuolustuksessa. Asevelvollisuuden koskiessa vain miehiä näin ei tällä hetkellä ole.

Asepalvelus 2020-kampanja pyrki herättämään keskustelua asepalveluksen kehittämisestä vuoden 2019 eduskuntavaalien aikaan. Vaalilupauksemme tasa-arvoisesta ja rankaisemattomasta maanpuolustusjärjestelmästä allekirjoitti 237 kansanedustajaehdokasta ympäri Suomea. 

14 kampanjan tavoitteet allekirjoittanutta kansanedustajaa vaikuttaa tällä hetkellä Suomen hallituksessa.

en_USEnglish
fiFinnish en_USEnglish