MILJA SUIHKO

Hei,

Olen Milja Suihko, kansainvälinen seikkailija ja päämäärätietoinen vaikuttaja. Istun Suomen YK-nuorten ja Kansainvälisen politiikan yhdistyksen hallituksissa ja toimin Allianssin nuorten ilmastodelegaattina. Koordinoin myös Asepalvelus 2020 -kansalaisaloitekampanjaa, joka tavoittelee Suomeen tasa-arvoista ja motivaatioon perustuvaa asepalvelusta. Vapaa-ajalla viimeistelen rauhan- ja konfliktin tutkimuksen maisteriopintoja Tampereen yliopistoon. Jos en kuvailisi itseäni luottamustehtävieni tai opintojeni kautta, kertoisin uteliaisuudesta, tavoitteellisuudesta, kehtaamisen tärkeydestä, pitkistä keskusteluista ja metsissä juoksemisesta.

Työskentelen erityisesti kolmen intohimoni parissa, joita ovat: 1) ilmastonmuutoksen hillitseminen ja kestävä kehitys, 2) tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja yhteiskunnan osallistavuus sekä 3) ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Nämä sivut kertovat blogin muodossa ajatuksistani näistä sekä muista ajankohtaisista teemoista. Jos innostut samoista asioista tai halajat tehdä yhteistyötä, ole yhteydessä!

Aurinkoa,

Milja

ILMASTODELEGAATTI

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry valitsee vuosittain ilmastodelegaatin vahvistamaan nuorten osallistumista ilmastopoliittisessa päätöksenteossa, edistämään nuorten äänen kuulumista kansainvälisillä ja kansallisilla areenoilla sekä pitämään keskustelua yllä ilmastokysymyksissä. 

Minun teemani tehtävässä ovat kestävä kulutus, kiertotalous ja kestävän kehityksen Agenda 2030 tavoitteet. Vuoden kiintopisteenä toimivat seuraavat COP24 neuvottelut joulukuun alussa Puolan Katowicessä, jossa keskustellaan Pariisin sopimuksen tavoitteiden täytäntöönpanosta.

Parhaiten vuoden kulkua pääsee seuraamaan somekanavieni, blogin tai Facebookin Suomen Nuorisodelegaatit – sivun kautta. Lisätietoja täältä ja täältä.

ASEPALVELUS 2020

Minun ihanneyhteiskunnassani ihmisillä on samat oikeudet ja velvollisuudet lain edessä, myös maanpuolustuksessa. Asevelvollisuuden koskiessa vain miehiä näin ei ole. Asepalvelus 2020 kansalaisaloitekampanja tähtää asepalveluksen muuttamiseksi tasa-arvoiseksi ja järjestelmän päivittämiseen 2020-luvulle. 

 Aloitteen takana on moniammatillinen asiantuntijaverkosto, joka toimii pääasiassa Helsingissä ja Tampereella. Nimien kerääminen aloitetaan loppuvuodesta 2018 yhteistyössä mukana olevien järjestöjen kanssa.

Haluatko mukaan? Laita viestiä minulle tai osoitteeseen asepalvelus2020@gmail.com.

ANSIOLUETTELONI

en_USEnglish
fiFinnish en_USEnglish