Kuntavaalit 2021

Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon kesän 2021 vaaleissa. Puolueekseni valitsin Vihreät, sillä Vihreä puolue ymmärtää kaikkein parhaiten maapallon rajallisen kantokyvyn inhimillisen toiminnan perustana. Muita kestävyyden lisäksi itselleni tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus, inklusiivisuus ja vapaus.

Olen tehnyt vaikuttamistyötä pitkään eri foorumeilla erityisesti kansainvälisten suhteiden, nuorten poliittisen osallistumisen sekä kestävän kehityksen parissa. Yhteiskunnallisen aktiivisuuden aloitin noin kymmenen vuotta sitten Joensuussa Yhteiskoulun lukion oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Jos en kuvailisi itseäni luottamustehtävieni tai työni kautta, kertoisin tavoitteellisuudesta, kehtaamisen ja kysymisen tärkeydestä, pitkistä keskusteluista ja metsässä juoksemisesta.

Kuntavaaleissa minulla on kolme teemaa, jotka ovat minulle erityisen tärkeitä:

KANSAINVÄLISYYS. Enemmän Helsinkiä maailmalle ja maailmaa Helsinkiin. Yhteiskunnalliseen toimintaan tulee voida päästä kiinni, vaikka Suomen kielioppi ei olisikaan täydellisesti hallussa. Kielipolitiikkaa ja monikielisten mahdollisuuksia kaupungissa on kehitettävä.

KIERTOTALOUS. Meidän tulee siirtyä lineaarisesta materiaalitaloudesta kestävään kiertotalouteen. Kiertotalous on resurssien ja materiaalien pitämistä kierrossa niin, ettei mitään heitetä hukkaan. Hiilineutraalisuuteen päästään kestävillä, uusilla kaupungin rakentamisen ratkaisuilla.

KOTI. Kaikilla on oikeus omaan kotiin. Pääkaupunkiseudulla on alueellisesti eniten kodittomia ja nuorten asunnottomuudesta puhutaan vähän. Lisäksi yhteisöllisiä asumismuotoja ja edullista asumista on tuettava niin, että yksinäisyys vähenee ja jokainen löytäisi kaupungissa oman paikkansa.

Kuulen mielelläni toiveita, odotuksia ja ideoitanne kaupungin suhteen nyt ja koko kuntavaalimatkan aikana. Kampanjoimaan kannattaa tulla mukaan pienellä kynnyksellä, jos jaat samanlaisen vision tulevaisuuden Helsingistä. Nähdään ja kuullaan pian! 

ANSIOLUETTELONI